Médiahírek

 

Királyi esküvő: élőben közvetítik a magyar közmédiumok a menyegzőt

Budapest, 2011. április 26., kedd (MTI) - A Magyar Televízió és az MR1-Kossuth Rádió élőben közvetíti Vilmos brit trónörökös és Kate Middleton április 29-i londoni esküvőjét, az esemény alatt számos szakértőt szólaltatnak meg, a helyszínről pedig az MTI Hírcentrum stábja tudósít.
A brit trónörökös az angol-brit monarchia ősi koronázó templomában, a londoni Westminster-apátságban kel egybe menyasszonyával. A rendkívüli érdeklődéssel várt esküvőről a Magyar Televízió 11 óra 25 perctől sugároz élőben. A két műsorvezető - Betlen János és Sipos Szilvia - vendégei a stúdióban kommentálják az eseményeket.
    Magyarics Tamás, a Magyar Külügyi Intézet igazgatója a közvetítés szüneteiben elemzi majd, hogyan viszonyulnak a XXI. századi britek az uralkodócsaládhoz, a monarchia intézményéhez. Zétényi Lili, a La Femme magazin főszerkesztője azt taglalja, hogyan lettek a királyi család tagjai mozifilmek és bulvármagazinok szereplői, Velich Andrea történész pedig a Windsor-ház párkapcsolati pletykáiról mesél.
    Részt vesz még a beszélgetésben Schiffer Miklós stílustanácsadó, Görög Ibolya protokollszakértő, Gullner Gyula séf és Ördögh Bálint gasztronómiai újságíró, valamint Katona József alezredes, a Terrorelhárítási Központ munkatársa.
    A hercegi párról már a közvetítés előtt filmeket vetítenek a köztévék, az esküvő estéjén pedig ötvenperces összefoglalót is láthatnak az érdeklődők a nap eseményeiről.
    Az MR1-Kossuth Rádió péntek reggel a 180 perc című műsorában londoni tudósítóját kérdezi az előkészületekről. A rádió délelőtt fél 10-kor is kapcsolja Londont: a Napközben adásában a tudósítók mellett protokollszakértő és esküvőszervező vall a kulisszatitkokról. A délután fél 4-től induló Közelről csütörtöki adásában Robin Polakowskyval, a Vilmos és Kate - Avagy őfelsége, a szerelem című könyv szerzőjével beszélget M. Dénes Tamás. Az esküvő napján Sárközi Mátyás Londonban élő író-újságírót is megszólaltatják a műsorban.
    A rajongók tömegéből pénteken Németh Balázs, az MTI Hírcentrum munkatársa ad hangulatjelentést.