Médiahírek

 

A médiatanács visszautasította Lunacek kijelentését

Budapest, 2012. június 13., szerda (MTI) - Közleményben utasította vissza a médiatanács Ulrike Lunacek európai parlamenti képviselő kijelentését, amely szerint a hatóság nem indokolta érdemben a panasza ügyében született döntését.

Ulrike Lunacek azért fordult panasszal a médiatanácshoz, mert Bayer Zsolt újságíró "agyament, ótvar, hazug idiótának" nevezte őt az Echo TV február 10-ei, Korraktúra című műsorában. A hatóság úgy döntött, nem illetékes a beadvány ügyében; erről tájékoztatta is az osztrák Zöldek politikusát.

"A médiatanács határozottan visszautasítja Ulrike Lunacek európai parlamenti képviselő kijelentését, amely szerint a hatóság jogsértést követett volna el azzal,k hogy nem indokolta érdemben döntését. A képviselőasszony állításával szemben az igazság az, hogy a médiatanáőcs minden eljárási és egyéb kötelezettségének eleget tett" - tudatta a hatóság az MTI-vel.

A közleményből kiderül, hogy a médiatanács a határozatot, amelyet kézbesített Ulrike Lunaceknek, hétoldalas indokolással látta el. A határozat és indokolása elolvasható a médiatanács honlapján.

http://mediatanacs.hu/dokumentum/150255/m090520120516.pdf

A Médiajogfigyelő blogbejegyzése a témában