Médiahírek

 

Ősztől nem lesz Marslakók-sorozat az M1-en

Budapest, 2012. augusztus 1., szerda (MTI) - Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és ezért ősztől megszűnik az MTVA Marslakók című sorozata - közölte szerdán az MTVA Kommunikációs Igazgatósága és Marslakók Produkciós Kft. közös közleményben az MTI-vel. A Marslakók Produkciós Kft. által gyártott, elsősorban fiatal közönségnek szánt szappanoperát 2012 tavaszától sugározta az M1 közszolgálati csatorna.
"A sorozat iránt érdeklődő nézők száma elmaradt az elvárt mértéktől. Figyelembe véve az első évadban tapasztalt tendenciákat – a televíziós műfaj sajátos nézői szokásaira is tekintettel – a produkció szélesebb körű elfogadottságának kialakulása a jövőben sem valószínűsíthető. A fentiekre tekintettel az MTVA kezdeményezésére a felek a mai napon a szerződést közös megegyezéssel megszüntették" - olvasható a közleményben.
    Az MTVA Marslakók című, egyedi koncepció alapján fejlesztett, teljesen magyar gyártású új sorozata március 4-én indult az M1 csatornán. Egy internetes újság szerkesztőségének életét dolgozta fel.
    A szappanoperát bemutató februári sajtótájékoztatón Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap(MTVA) vezérigazgatója elmondta: a Marslakók Produkciós Kft.-vel kötött szerződés 2014 júniusáig, azaz 430-440 epizód leforgatására szól. Böröcz István akkor úgy vélte, hogy a produkciónak a második évadtól hoznia kell az esti fő műsorsáv nézettségi átlagát, majd a harmadik évadtól 10 százalékkal meg kell haladnia azt.
    Az adásonként 26 perces Marslakók kreatív producere Jáksó László, vezető írója Czető Bernát László; a sorozat rendezői Rozgonyi Ádám, Eckhardt Balázs, Rudas Gábor és Oláh Zoltán voltak. A fő karaktereket Mazányi Eszter, Valentin Titánia, Boronyák Gergely, Gémes Antos, Horváth Lajos Ottó és Schlanger András alakította.