Médiahírek

 

A Klubrádióé a 95.3 MHz frekvencia

Budapest, 2013. március 14., csütörtök (MTI/OS) - A bírósági döntéssel összhangban a Klubrádiónak ítélte a Budapest 95.3 MHz körzeti rádiós frekvenciát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - közölte csütörtökön a testület szóvivői irodája az MTI-vel. Az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért közleményben üdvözölték a médiatanács döntését.

"A médiatanács ezzel kapcsolatos határozatát a szokott rend szerint juttatja el a bírósági döntésekkel összhangban nyertessé vált rádiót működtető médiavállalkozáshoz" - olvasható a médiatanács közleményében.

Az MSZP üdvözölte a Médiatanács döntését mondván, hogy a tanácsnak "sikerült végre elfogadnia, majd érvényesítenie a független magyar bíróság jogerős ítéletét, és a 95,3-as budapesti frekvenciát odaítélte a Klubrádiónak." A Mesterházy Attila pártelnök nevével jegyzett MSZP-közlemény leszögezi: kiderült, hogy volt értelme annak a küzdelemnek, amiben az MSZP mindvégig támogatta a jogaiért harcoló Klubrádiót.

A Párbeszéd Magyarországért nevében Karácsony Gergely, a képviselői csoport vezetője is közleményben üdvözölte a Médiatanács döntését. Karácsony közleményében hozzátette: "teljes mértékben érthetetlen, hogy miért kellett négy bírósági döntést kivárni annak érdekében, hogy a médiahatóság végre azt tegye, amit a törvények értelmében magától is meg kellett volna tennie. A csak Fideszes tagokból álló Médiatanácsnak mélyen magába kellene szállnia és felhagyni azzal, hogy olyanokat akarnak kioktatni jogállamiságból, akik szóvá tették azt, hogy a rádió elhallgattatása érdekében visszaéltek a hatalmukkal" - jelentette ki Karácsony Gergely.