Médiahírek

 

A Zuschlag-cikk miatt felmondott Napi Gazdasági egyik vezető munkatársa

Budapest, 2014. március 7., péntek (Index/Médiajogfigyelő) - A Századvég tulajdonában álló Napi Gazdaság napilap adja ki Zuschlag János, a volt MSZP-s politikus könyvét - írja az Index. A portál értesülése szerint a könyvhöz kapcsolódó Zuschlag- interjú közlése miatt a lap egyik vezető munkatársa felmondott. A médiajogfigyelő értesülése szerint Szabó Márta lapszerkesztő mondott fel.

Nem volt véletlen, hogy ma a Napi Gazdaságban jelent meg egy interjú Zuschlag Jánossal, ugyanis a volt politikus könyvét a Századvég tulajdonában lévő újság könyvkiadója adja ki, s a választások előtt egy hónappal megjelent interjú miatt egyszerre háborog és viccelődik Gyurcsány Ferenc és Lendvai Ildikó - írja az Index. Az Index kérdésére Keresztesi Péter, a Századvég marketing- és kommunikációs vezetője, egyben a Napi Gazdaság ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy a Napi Gazdaság Kiadó Kft. adja ki a könyvet, ami hétfőn jelenik majd meg.

Ugyancsak az Index értesülése szerint szerint a Napi Gazdaság egyik vezető munkatársa felmondott a cikk  miatt. (A Médiajogfigyelő megtudta: Szabó Márta lapszerkesztőről van szó, aki pénteki nappal adta be felmondását a cikk megjelenése miatt.) Ezzel a Napi Gazdaságnál senki nem maradt a korábbi, Századvég előtti lapvezetésből.  A Századvég ráadásul úgy cserélhette ki a lapvezetést, hogy mindenki inkább felmondott, kirúgniuk senkit nem kellett. Eközben egyébként a munkatársak egy jelentős része is távozott az utóbbi hónapokban. (A Századvég tavaly augusztusban vette meg a Napi Gazdaságot a CEMP-től, ami egyben az Index kiadója is. A Napi.hu a CEMP-nél maradt.)

A szerkesztőségben többen is furcsállták, hogy miért jelenik meg egy ilyen, egyértelműen politikai jellegű, az újságtól idegen interjú a lapban, ráadásul éppen abban a rovatban, ahol a kiemelt témákkal szoktak részletesebben foglalkozni - írja az Index, s hozzáteszi: egyik forrásuk a Napi Gazdaság "helyi thémásodásáról" beszélt.