Médiahírek

 

Péntekig fogadja az EP-választásokhoz kapcsolódó hirdetési árjegyzékeket az ÁSZ

Budapest, 2014. március 10., hétfő (MTI) - Péntek délutánig juttathatják el hirdetési árjegyzéküket az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) azok a sajtóorgánumok, amelyek az európai parlamenti választáshoz kapcsolódó politikai hirdetéseket szándékoznak közzétenni. Az ÁSZ hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a választási eljárrásról szóló törvénynek megfelelően a sajtóorgánumoknak a választás kitűzését követő öt munkanapon belül kell eljuttatniuk a számvevőszékre hirdetési szolgáltatásaik árjegyzékét, amelyet az nyilvántartásba vesz és honlapján közzétesz. Ennek értelmében a sajtóorgánumok a május 25-ei európai parlamenti választás előtti kampányidőszakra vonatkozó árjegyzéküket pénteken 16 óráig juttathatják el az ÁSZ-hez.
Az intézmény már fogadja az árjegyzékeket elektronikus úton a valasztas2014@asz.hu címen, postai úton az 1364 Budapest 4. Pf. 54. címen, személyesen pedig az 1052 Budapest Apáczai Csere János utca 10. címen - közölték.
    A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az ÁSZ az árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így a tartalmukért nem vállal felelősséget.
    Emlékeztettek arra, hogy a választási eljárásról szóló törvény szerint az Európai Parlament magyar képviselőinek választását megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely előzőleg megküldte hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-hoz.
    A Köztársasági Elnöki Hivatal szombaton közölte, hogy Áder János államfő május 25-ére, vasárnapra tűzte ki az Európai Parlament magyar képviselőinek választását.