Médiahírek

 

A médiatanács 76 millió forinttal támogatja a helyi rádiókat

Budapest, 2014. március 10., hétfő (MTI) - Helyi rádiók hír- és magazinműsoraihoz járul hozzá ismét, ezúttal összesen több mint 76 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte hétfőn az NMHH. A helyi és körzeti rádiók számára tavaly kiírt pályázat utolsó fordulójában tizenhét rádió huszonnégy hír- vagy magazinműsorra kapott támogatást.

Köztük van a kiskunfélegyházi Sirius Rádió, a veszprémi Mária Rádió, a pécsi, komlói, orosházi és békéscsabai Rádió 1, a soproni Magyar Katolikus Rádió, a szentgotthárdi szlovén nemzetiségi Radio Monoster, a miskolci Rádió M és a Debrecen FM 95.
    Sikeresen pályázott a szentesi Rádió 451, a kaposvári Rádió Most, a Rádió Szarvas, a jászberényi TRIÓ Rádió, a szekszárdi Rádió Antritt, a székesfehérvári Fehérvár Rádió és a szolnoki Aktív Rádió is: valamennyi tizenkét havi hozzájáruláshoz jut.
    A támogatott rádióműsorok készítői hírműsorok esetén adásonként legfeljebb 9 ezer forintnyi, szolgáltató vagy tematikus magazin esetén 45 ezer forintnyi támogatásban részesülnek.
    A pályázat eredménye az NMHH Médiatanácsának honlapján olvasható.
    Idén erre a pályázatra 300 millió forintot szán a médiatanács, az első fordulóra március 19-én lehet jelentkezni.