Médiahírek

 

Sajtónapi üzenetek a Sajtóházból

Budapest, 2014. március 12., szerda (eMasa/OS) - A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Belpolitikai szakosztályának március 11-i, "Sajtónapi üzenetek a Sajtóházból" című ünnepi rendezvényén 14  felkért közéleti személyiség - Aczél Endre, Sándor Zsuzsa, Fodor János, Herényi Károly, Szunyogh Szabolcs, Pomogáts Béla, Arató András, P. Szűcs Julianna, Szentpéteri Nagy Richard, Lázár András, Tóth Zoltán, Ungváry Rudolf, Zsolt Péter és M. Lengyel László - sajtónapi üzeneteit hallhatta a közönség. Az esemény házigazdája Vince Mátyás, a MÚOSZ tiszteletbeli elnöke és Acsay Judit alelnök volt. Az eseményt az Objektív Stúdió közreműködésével  online közvetítették és rögzítették, s az üzenetek szabadon megoszthatók és terjeszthetők.

A belpolitikai szakosztály ünnepi összeállításának keretében először Orbán Ottó versét Galkó Balázs tolmácsolta,  majd a 14 felkért szereplő sajtónapi gondolatait hallhatta a közönség. A program teljes terjedelmében megtekinthető szöveges formában valamint egy közel másfél órás videón a MÚOSZ honlapján és a You Tube-on. Az üzenetek személyenként külön-külön videó formájában is láthatók és hallhatók a MÚOSZ honlapján

A rendzvényen elhangzottak kapcsán a Hírközlési, Média és Távközlési Szakszervezeti Szövetség négy részes közleményt juttatott el az Országos Sajtószolgálathoz (OS), amelyben Lázár András, e szakszervezeti szövetség elnöke visszaidézte a saját sajtónapi üzenetének befejező mondatait. Lázár, a "Maradhatnánk-e magyarok" címmel elmondott hozzászólás és üzenet végén így fogalmazott: "Nekünk, a médiaipar szakszervezeteinek, a szakmai szervezeteknek meg kell találnunk az együttműködést, ágazatként, munkavállalóként, a nemzeti kultúra és a nyilvánosság művelőiként, hivatásunk parancsát követve tudatosítanunk kell a legközvetlenebb veszélyt; nemzeti önazonosságunk és kultúránk minősége mehet rá arra, hogy a politika elbutított és félrevezetett alattvalókat kíván!"

A Hírközlési, Média és Távközlési Szakszervezeti Szövetség az OS-közleményben felhívja tagjai és a közvélemény figyelmét, hogy az Üzenet a Liftből című rendezvény szövegeit és videóit keressék név szerint a MÚOSZ honlapján  és küldjék tovább szakmai kapcsolataiknak, ezzel ünnepelve a Szabad Magyar Sajtó Napját, a 12 Pont első tételét.