Médiahírek

 

Közösségi rádiók és tévék fenntartását támogatja a médiatanács

Budapest, 2014. március 13., csütörtök (MTI) - Tizenhárom közösségi médium fenntartási költségeihez járul hozzá összesen több mint 60 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - a döntésről csütörtökön tájékoztatta az NMHH az MTI-t. A grémium az eheti ülésén a 2014-es pályázat negyedik fordulójában beadott kérelmekről döntött.
A nyertesek között van az Első Pesti Egyetemi Rádió Budapesten, valamint a balkányi Alfa Rádió Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
    A jelentkező tévék közül szponzorációhoz jutott a Tótvázsony TV, a Pomáz Televízió, a Soltvadkerti TV, a püspökladányi Ladány Televízió és a SárrétTV - Földes, a KÉK-KÁLLÓ TV Derecske, a Csurgói Városi Televízió, az Újpesti Közösségi Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió, a Rábaközi Televízió és a Dunaújváros Televízió.
    A televíziók legfeljebb 600 ezer forintot, a közösségi rádiók 500 ezer forintot, a kisközösségi rádiók 400 ezer forintot igényelhettek havonta. A támogatás az idei év végéig vehető igénybe.