Médiahírek

 

A médiatanács 105 millió forinttal támogatja a helyi televíziós műsorokat

Budapest, 2014. március 28., péntek (MTI) - Huszonhárom helyi televízió hír- vagy magazinműsorát támogatja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa összesen 105 millió forinttal - a testület eheti ülésén hozott döntésről pénteken tájékoztatta a hatóság az MTI-t. Közlésük szerint a tavaly kiírt pályázat utolsó fordulójában tíz televízió közéleti magazinjának készítéséhez nyújtanak támogatást, együttesen több mint 30 millió forintot. Helyi vagy körzeti információkat, sporthíreket is közlő hírműsorok gyártására hat csatorna kap 61 millió forintot, kulturális magazinműsorok készítésére pedig csaknem 14 millió forintot osztanak szét hét helyi vagy körzeti televízió között.
A támogatottak között van a budapesti City TV, a Városi Televízió Mór, a Göd Városi Televízió, a mohácsi Csele TV, a Dunaföldvár TV, a Városi Televízió Kistelek, a Pomáz Televízió, a Csurgói Városi Televízió, a vecsési WTV Williams Televízió és a Budafok-Tétényben működő Promontor TV.
    Sikeresen pályázott a Nyíregyházi Televízió, a Zemplén TV, a Tatai Televízió, a Somogy TV, a Miskolc Televízió, az Ipoly Televízió, a Városi Televízió Eger, a békéscsabai Csaba TV, a DSTV Dunaújváros Televízió, a Fehérvár Televízió, a Kecskeméti Televízió és a Bajai Televízió is.
    Hírműsorok esetén adásonként legfeljebb 40 ezer forintos támogatáshoz jutnak a készítők, a műsorral heti öt alkalommal kell jelentkezniük egy éven át.
    A heti egy alkalommal ugyanazon a napon rendszeresen jelentkező közéleti magazinokért 60 ezer, a kulturális magazin esetén 40 ezer forintos támogatásban részesülnek a szolgáltatók, a műsorszámokat szintén egy éven át kell sugározniuk.