Médiahírek

 

Négyen kaptak idén Pulitzer-emlékdíjat

Budapest, 2014. március 31., hétfő (eMasa/MTI) - Négy hazai, kiemelkedő teljesítményt nyújtó újságíró vehette át idén a huszonnegyedik alkalommal kiosztott Joseph Pulitzer-emlékdíjakat vasárnap Budapesten. Díjazták a Financial Timesban is méltatott On The Spot alkotóit, Rényi Pál Dánielt és Érdi Sándort.

A Joseph Pulitzer Emlékdíj Alapítvány tájékoztatása szerint a hazai sajtó egyik kiemelkedő elismerésében részesültek az M1-en futó On The Spot alkotói: Cseke Eszter és S. Takács András televíziós riporteri, szerkesztői, műsorvezetői tevékenységükért - írja az eMasa.

Az idei életműdíjas Érdi Sándor lett, aki 1976 és 1999 között volt a Magyar Televízió munkatársa, egyebek között művészeti igazgatója.

Az írott sajtóban végzett újságírói munkásságáért Joseph Pulitzer-emlékdíjban részesült Rényi Pál Dániel, a Magyar Narancs újságírója.

A Pulitzer-emlékdíjat 1989-ben a magyar származású Paul A. Fabry és a Magyar Hitelbank Rt. alapította a nyomtatott és az elektronikus sajtó képviselői számára – Joseph Pulitzer magyar származású, amerikai sajtómágnás családjának kizárólagos engedélyével.

A brit Financial Times cikket közölt az On The Spot gázai dokumentumfilmjéről és a sorozat munkamódszeréről. Az írás szerint az alkotók olyan kérdéseket tesznek fel, amelyek többnyire elfojtva maradnak. Az On The Spot gázai dokumentumfilmjét a hétvégén mutatták be, az alkotás az Amerikai Dokumentumfilm Fesztiválon Oscar-díjas rendezők munkáival versenyez.