Médiahírek

 

Az NVB 5 millió forintra bírságolta a TV2-t a Jobbik kampányának elhallgatása miatt

Budapest, 2014. április 4., péntek (MTI) - A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a kiszabható maximális, 5 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a TV2-t a Jobbik kampányeseményeinek elhallgatása miatt. A testület pénteki ülésén a jogsértés megállapításáról és bírság kiszabásáról egyhangúlag döntött, a konkrét összegről pedig 16:3 arányú többséggel. Az NVB-hez egy magánszemély fordult kifogással, és több konkrét műsorszámot is felsorolt, melyekben az ellenzéki pártok között a Jobbikot egyáltalán nem jelenítették meg.
A beadványtevő szerint a TV2 "rendre elhallgatja a jobbikos eseményeket és a Jobbikot, miközben szalagcímeivel, illetve felkonferálásukkal azt a látszatot keltik, hogy objektív és egységes tájékoztatást ad."
    Borbély Andrea, az NVB Jobbik-delegáltja az ülésen arra hívta fel a figyelmet, hogy az országos médiaszolgáltató a március 24 és április 3-a közötti időszakban a Jobbik semmilyen formában nem jelentette meg, szerinte ez a párt "tudatos és tendenciózus elhallgatását" mutatja.