Médiahírek

 

Nem fotózhatta az MTI fotósa Orbánt

Budapest, 2014. április 7., hétfő (eMasa/Index) - Hiába jelent meg az MTI fotósa abban a XII. kerületi szavazókörben, ahol vasárnap reggel 8-kor Orbán Viktor adta le a szavazatát, az utolsó pillanatban a főszerkesztő telefonon felhívta, hogy mégsem kell kép a miniszterelnökről – adta hírül az Index. Az MTI végül a Magyar Nemzet fotósának képét használta.

Az ügyről a helyszínen tartózkodó fotósoktól értesült az Index. A történetet alátámasztani látszik, hogy az MTI 11-ig nem adott ki fotót Orbánról. Ez az MTI történetében példátlan - írja az eMasa.

A legvalószínűbb magyarázatnak az tűnik, hogy a miniszterelnök vagy a stábja inkább Orbán saját fotósának képeit látná szívesen az MTI-ben, hogy az állami hírügynökség a lehető legelőnyösebb képeket adja ki – vélekedik a hírportál. Ez az MTI etikai szabályaival, hagyományaival azonban összeegyeztethetetlen. Hozzáteszik: információik szerint az ügy miatt kisebb botrány tört ki az MTI-ben.

Az Index megkereste Lencsó Rita kommunikációs igazgatót és Virágvölgyi Istvánt, a fotórovat vezetőjét, de egyikük sem reagált. A hvg.hu-nak Lencsó Rita azt nyilatkozta, hogy egyeztetett a hírigazgatóval, és „a hírt az MTVA nem kommentálja”.

Orbán Viktor reggeli szavazásáról végül 15:11-kor adott ki képet az MTI. Az képet a Magyar Nemzet fotósa készítette.