Médiahírek

 

Pünkösdkor jelenik meg a Magyar Krónika mutatványszáma

Budapest, 2014. április 18., péntek (vs.hu/eMasa) - Pünkösdkor jelenik meg a Magyar Krónika mutatványszáma – mondta a VS.hu prtálnak  Bencsik Gábor, az induló magazin főszerkesztője. Ettől a számtól teszik függővé a továbbiak megjelenését: ha sikeres lesz, júliustól havonta jelentkezik a folyóirat.

Bencsik elmondása szerint a sikerességet nem annyira eladási adatokon fogják mérni, mint a szakma és az olvasók visszajelzésein. A lapot a VS.hu beszámolója szerint kétféle módon terjesztik: 5000 példányt ingyen küldenek ki közintézményekhez, ebből 4300-at határon belül, 700-at pedig határon túl. További 5000 példány kerül majd piacra. A havilap 980 forintba kerül, az induló szám pedig a Várkert Bazárról fog szólni.

Bencsik szerint a Magyar Krónika színes képekkel teli magazin lesz: az olasz divatmagazinok lebegnek a szeme előtt példaként. Mint hozzátette, nem merült fel, hogy interneten indítsák el a Krónikát, és szerinte még van helye új printlapnak, a Krónika pedig „fontos válasz lehet a kihívásra” –írja a VS.hu.

A szerzőgárda még képlékeny, de Bencsik elmondása szerint remélhetőleg minden számban, így a mutatványszámban is jelentkezik majd írással Orbán Viktor miniszterelnök. Bencsik elmondta: három hónapig fedezi a lap megjelenését a Polgári Magyarországért Alapítvány, amely a kért összeg egy részét, 30 millió forintot ítélt meg a lap számára - írja a vs.hu alapján az eMasa.