Médiahírek

 

Bővül a földfelszíni vétellel fogható tévécsatornák köre

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Bővülhet a digitális földfelszíni vétellel fogható tévécsatornák köre, miután az Antenna Hungária (AH) nyáron fejleszteni fogja ezen hálózatokat. Emiatt néhány órás technikai leállás várható májusban az egyes telephelyeken - tájékoztatta az AH csütörtökön az MTI-t.
Összesen negyvenhat digitális televíziós telephely környezetében kell a földfelszíni digitális televízió-, valamint az analóg rádióadás néhány órás leállására számítani a következő hónapban, a telephelyek között kis, közepes és nagy teljesítményű is van.
    Az AH közleményében emlékeztetett: az elmúlt hónapokban az ingyenes MinDig TV a C8 csatornával, míg a MinDig TV Extra kínálata az RTL II, Super TV2, M3 Anno és D1 TV csatornákkal bővült, ezáltal a digitális földfelszíni televíziós vétellel már harmincnégy televíziós adás érhető el.
    Kiskőrösön és Nagykanizsán kismértékű teljesítménycsökkenéssel járó munkát is végeznek, ami néhány, az adótoronytól távol fekvő település esetében okozhat vételromlást.