Médiahírek

 

AZ MTVA sajtóközleménye

 Budapest, 2011. július 7., csütörtök (OS) -
Az MTVA megerősíti, hogy a munkavállalóit érintő csoportos létszámleépítés során mindvégig jogszerűen és a szociális szempontokat messzemenőkig figyelembe véve járt el, és ez így is fog maradni. A csoportos létszámleépítés kapcsán az MTVA ideiglenes Üzemi Tanácsával konzultációt folytattunk, mely megállapodással zárult.

Kérünk minden sajtómunkatársat, hogy értesüléseit a létszámleépítés körülményeiről legyen kedves ellenőrizni, az MTVA Kommunikációs Igazgatósága a rendelkezésükre áll.

Minden kollégánknak, akinek szerződésmódosítást kínálunk, világosan elmondjuk, hogy nem köteles azt aláírni, a módosítás a munkáltató ajánlata, amelynek elfogadásáról szabadon dönthet. A munkaszerződés módosítása a két fél egyező akaratával történhet meg. Aki ennek ellenkezőjét állítja, az nem mond igazat.

A leépítésben érintettek politikai alapon történő kiválasztására tett utalások súlyos vádak, melyeket az azokat megfogalmazóknak bizonyítaniuk kell majd, akár bíróság előtt is. Határozottan kijelentjük, hogy döntéseink kizárólag a közszolgálati média megújítását szolgálják. Akik politikai tisztogatásról beszélnek, azok az elavult, alacsony presztízsű, átláthatatlanul gazdálkodó közmédia fenntartásában érdekeltek.

Cserháti Ágnes
az MTVA szóvivője