Médiahírek

 

Parlament elé kerül a médiaszabályozás módosítása

Budapest, 2012. április 20. péntek (KIM Sajtóiroda) - Az Alkotmánybíróság médiaszabályozásról kiadott keddi határozatára reagálva a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtóirodája elmondta, hogy a tárca tudomásul vette az Alkotmánybíróság döntését, és annak értelmében előkészíti és az Országgyűlés elé terjeszti a médiaszabályozás módosítását, amelyet még májusban megszavazhatnak a képviselők.

Az Alkotmánybíróság egyhangúlag meghozott keddi határozatban utasította el a kormány indítványát, amely a nyomtatott és az internetes sajtótermékek felügyeletével kapcsolatban az alaptörvény értelmezését kezdeményezte. A kormány március 21-én jelentette be, hogy a az Ab-hez fordul, hogy részletes értelmezést kérjen arról a decemberi határozatról, amely alkotmányellenesnek minősítette a médiaszabályozás több pontját. A kormány akkor az AB , a parlament elé terjeszti a médiaszabályozás módosítását, hogy azt május végéig elfogadhassa a Ház.
Az Ab tavaly decemberben ítélet alkotmányellenesnek a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló, valamint a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény egyes rendelkezéseit, a megsemmisítés időpontjaként 2012. május 31-ét határozta meg a testület.