Médiahírek

 

Médiatanács: pont került a 95,3 MHz-es frekvencia pályázati eljárásának végére

   Budapest, 2012. augusztus 16., csütörtök (MTI) - A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa határozatban mondta ki a jelenleg a Klubrádió által használt 95,3 MHz-es frekvenciára beérkezett pályázatok alaki érvénytelenségét - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel. Mint írják, ezzel végleg pont került a korábban kiírt pályázati eljárás végére.

    Az NMHH Szóvivői irodájának közleménye szerint a médiatanács - az úgynevezett Klub-szabály alapján - a bíróság által egyértelműsített jogelvek maradéktalan betartásával és a jogállami normákkal összhangban járt el. 
    A "Klub-szabály" alkalmazását az idén egy bírósági ítélet vezette be, amely a Budapest 95,3 MHz-es frekvencia pályázatával kapcsolatosan született. Az ítélet rögzítette, hogy a pályázatoknak mely alaki kritériumoknak kell kötelező érvénnyel megfelelniük; a bíróság a korábbi formai szabályokhoz képest szigorúbb alaki feltételeket szabott, amelyeket a médiatanácsnak a pályázati eljárásokban alkalmaznia kell. 
    "A Budapest 95,3 MHz-es pályázat újbóli napirendre vételére azért volt szükség, mert a bíróság arra kötelezte a médiatanácsot, hogy határozatban mondja ki a Klubrádió kizárását, miként ugyanebben a határozatban szükséges rögzíteni az erre a frekvenciára érkezett többi pályázat alaki érvénytelenségét is" - olvasható a kommünikében.  
    A hatóság szerdai ülésén ugyanígy járt el a Debrecen 95,0 MHz-es frekvenciára beérkezett pályázatokkal is. 
    A médiatanács arról is döntött, hogy a Békéscsaba 104,0 MHz-es és a Kapuvár 94,5 MHz-es hullámsávra egyedüli pályázókként a frekvenciákon az elmúlt évtizedben eddig is működő társaságok kaptak újabb hét évre szóló jogosultságot.

***

A Médiajogfigyelő blogbejegyzését a fenti hírről itt érheti el

A Klubrádió közleménye az ügyről

***