Médiahírek

 

További öt évig szólhat a Jazzy Rádió

Budapest, 2013. február 4., hétfő (MTI) - Öt évvel meghosszabbította a budapesti Jazzy Rádió lejáró szerződését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, így a csatorna 2018 októberéig szólhat Budapesten, a 90,9 MHz-es frekvencián - közölte a hatóság Szóvivői irodája hétfőn az MTI-vel.
A médiatörvény bizonyos feltételek mellett teszi lehetővé a korábban hét évre megkötött szerződés egyszeri, ötéves meghosszabbítását. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a csatorna tulajdonosának, a Magyar Jazz Rádió Kft.-nek nincs tartozása, határidőben, azaz legalább 14 hónappal a lejárat előtt jelezte megújítási kérelmét, és a médiatanáccsal megkötött szerződést, illetve a médiatörvényt ismételten vagy súlyosan nem szegte meg.    
 A rádió 80 százalékban közszolgálati műsorszámokat sugároz, a szöveg aránya a teljes műsoridőn belül egynegyednyi. Napi hírek közlésére legalább 4 százaléknyi műsoridőt szánnak - tudatta közleményében a hatóság.    A csatorna 2006. október 26-án kötött műsorszolgáltatási szerződést a médiatanács jogelődjével, az Országos Rádió és Televízió Testülettel.