Médiahírek

 

Nincs Táncsics-díjas az idén

Budapest, 2014. március 14., péntek (eMasa) - Felterjesztés hiányában Táncsics Mihály-díjat az idén nem adunk át – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a művészeti díjak átadásának ünnepségén. A rendszerváltás idején Táncsics Mihályról elnevezett, az újságíróknak járó legmagasabb állami elismerést története során az idén először nem adták át.
Mint emlékezetes, tavaly a legnagyobb hazai újságírószervezet, a MÚOSZ ajánlásait figyelmen kívül hagyva döntött a kulturális tárca vezetője a díjról -  írja az eMasa. Szaniszló Ferenc kitüntetése ellen tiltakozva több korábbi díjazott visszaadta a Táncsics-díját, a miniszter döntését az Európai Újságíró Szövetség közleményben ítélte el.

Balog Zoltán a támadások hatására korábbi döntését módosította, majd kérésére az antiszemita és romaellenes megfogalmazásai miatt bírált televíziós újságíró végül lemondott a díjról.

A többi művészeti és szakmai díjat egyébként átadták a Szépművészeti Múzeum Barokk Termében ma délelőtt. A kiemelkedő fotóművészeti, fotóriporteri, illetve fotószakírói tevékenységet elismerő Balogh Rudolf-díjat Pecsics Mária fotóművész és Szarka Klára fotóművészeti szakíró vehette át.