Médiahírek

 

Megszűnik a Galamus-csoport, az oldalból véleményportál lesz

Budapest, 2014. május 5., hétfő (eMasa/galamus.hu) - „Megszűnik a Galamus-csoport. Így döntött a csoport. Marad a Galamus honlap, erősen megcsonkított formában, pusztán véleményközlő oldalként” – adta hírül a portálon Mihancsik Zsófia, a Galamus.hu felelős szerkesztője.

Május végéig lesznek még a portál hazai, külföldi és sporthírek, de nem lesz többé könyv- és folyóirat-ajánló, sem olvasói levél a Galamus.hu-n a Galamus-csoport megszűnése után – olvasható Mihancsik Zsófia felelős szerkesztő cikkében -jelenti az eMasa.

 „Négy és fél év után újra és újra összefoglalni Orbán és a társai napi hazugságait, kiemelni belőlük ugyanazokat az emberhez méltatlan beszédfordulatokat, összegyűjteni a hatalmi visszaéléseknek, az ország lerablásának újabb és újabb bizonyítékait, nincs értelme. Mindent tudunk róluk” –indokolja a döntést a szerkesztő. „Ami megmarad: a nagy és kis véleményírások (a középső cikkek és a napi apró), és amíg Horváth Júlia hajlandó a külföldi cikkeket fordítani, én hajlandó vagyok azokat is megszerkeszteni” – teszi hozzá Mihancsik. A cikkben leírja: „mind a mai napig az én nyakamban van minden szerkesztői munka. És ha már az írásnak nem látom értelmét, annak végképp nem, hogy továbbra is az egész életemet felfalja egy ilyen végső soron kudarcos kísérlet”.

„Egyszóval kérem, ezentúl tekintsék véleményoldalnak a Galamust (ennek megfelelően fogjuk átalakítani a honlapot is, de ez időbe telik), amely nem biztos, hogy naponta frissül. És ha úgy alakul, hogy már hetente sem, akkor a Galamus-csoport megmarad egy négy és féléves, kudarcra ítélt kísérlet archívumának és egy nyomorult, bár harcias időszak lenyomatának” – zárja a cikket a szerkesztő.